BEKİLLİ İLÇE STADINDA SONA YAKLAŞILDI.

11-11-2021

Bekilli Belediyesinin 2021 yılı içindeki spor yatırımları devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan destek ile ilçeye birçok spor tesisi yapımına başlandı. Akkent Yolu üzerinde atıl durumdaki futbol sahası FİFA standartlarına uygun hale getirilerek hizmete sunulacak. Bu proje ile birlikte şehir merkezindeki saha ihtiyacını karşılayacak olan Bekilli İlçe Stadı’nda da çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yıllar önce yapılan ve zeminindeki sorunlar nedeniyle kullanılamayan Bekilli İlçe Stadı’ndaki nizami boyuttaki futbol sahasının zemini baştan sona yenilendi. Yaklaşık 2 milyon 300 bin TL’ye mal olan çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Zemin tamamen değişirken, stadın yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor.

Sporun özellikle gençler için çok önemli olduğunu ifade eden Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, “Bekilli’nin spor ile anılması için önemli çalışmalar yapıyoruz. İlçemizin gençlerinin sporla tanışması için ilçe genelinde yeni spor tesisleri yapıyoruz. Bekilli İlçe Stadı’nın zeminini ve ışıklandırma sistemini baştan aşağı yeniledik. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Ayrıca Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi inşa edeceğiz. Bunun yanında ihtiyaç olan mahallelerimizde halı sahalar ve basketbol sahaları yapacağız. Böylelikle Bekilli adını doğal güzellikleri ile birlikte sporla da duyuracaktır. Bizim amacımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmektir.” diye konuştu.