Kaymakam Yağan, Bekilli Lavanta Bal Üretim Ormanını Ziyaret Etti.

15-04-2021

Kaymakamımız Sayın İrem Baha YAĞAN, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇOBAN ile birlikte Bekilli Lavanta Bal Üretim Ormanını ziyaret etti

İlçemizde  Belediye Başkanı Mustafa ÇOBAN’ın girişimleri ile başlatılan Lavanta Bal Üretim Ormanı projesinde bölgedeki deneme yüzde 100 başarılı oldu.

Kaymakam YAĞAN, çok yıllık bir bitki olan lavantanın, parfüm, ilaç, temizlik ürünleri sanayisi gibi pek çok sanayi sektöründe kullanıldığını belirterek ilçemizin yazları kurak iklimi ve taşlı, eğimli toprak yapısı, fazla su istemeyen lavanta için oldukça müsait. İyi bakıldığında 15 il 25 yıl ömrü olan lavanta fideleri, ekildikten 2 yıl sonra tam verimlilik dönemine erişiyor.İşin başında olunmasına rağmen belediye başkanımız ile birlikte çok daha iyisini yapabileceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan ÇOBAN, ilçeyi ‘mor tarlalarla’ süsleyecek proje ile ilgili olarak, “Bir hayalin peşindeyiz.İlk kısmını gerçekleştirdik.” dedi. Bekillide, tıpkı diğer illerdeki ilçeler gibi ‘lavanta kokulu ilçe’ olma yolunda ilerliyor. Turizme katkısı kadar da mor çiçeklerden elde edilen yağı ile de üreticisine ekonomik anlamda büyük gelir getirecek olan lavantanın, Bekilli’deki dikim denemeleri başarılı sonuç verdi. Başkan ÇOBAN’ın  girişimleri ile ilçenin Duranlı Mevkine 170 dönüm araziye, pilot olarak 115 bin kökten fazla lavanta ekimi yapıldı. Bin bir emekle bakılan lavantalarda çiçeklenme oranı ise yüzde 100’e ulaştı. ” ifadelerini kullandı.