BEKİLLİ BELEDİYESİ KENDİ MASKESİNİ ÜRETİYOR

01-05-2020

Coronavirus için maske ihtiyacının çok fazla olduğunu ön plana alan Bekilli Belediyesi, ilçe halkının maske ihtiyacını karşılamak için maske üretimine geçip dağıtımını yapmaya başladı. Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, maske üretimi için açılan atölyede üretimin hastalık bitene kadar devam edeceğini söyledi.
Bekilli Belediyesi, Coronavirüs nedeniyle artan maske ihtiyacını bir nebze olsun karşılayabilmek için harekete geçti bunun için  tahsis edilen atölyede gönüllü kadınların da çabalarıyla maske üretimine başladı. Bekilli  Belediyesi  bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ilk etapta üretilen maskeleri bu süreçte vatandaşların hizmetinde olan belediye personeline ve vatandaşlara dağıtmaya başladı. Belediyenin kendi imkanlarıyla maske üretimine başladığına değinen  Belediye Başkanı Mustafa Çoban “Bu süreçte tamamen belediye bütçesinden kullanılan kaynakla, elimizi taşın altına daha fazla koymak adına kollarımızı sıvadık şimdiye kadar 15 binden fazla maske dağıttık. Şimdi ise  kendi imkanlarımız ile maske üretmeye başladık. Maskelerimizi, kalın, korumalı, hijyenik ve tüm kurallara uygun bir şekilde üretiyoruz.  Ayrıca maskelerimiz dezenfekte edilmiş bir şekilde dağıtılmaktadır.Bu süreçte maske üretimimize destek veren tüm gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum ” dedi.