Çevre Düzenlemesi Belediyemiz Tarafından Yapılan İlçemiz Sağlık Ocağı Ek Hizmet Binası ve 112 Acil İstasyon Merkezi Binasının Açılışını Gerçekleştirdik.

02-12-2019

İlçemizde Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 112 Acil Sağlık İstasyonu ile Denizli Valiliği ve Hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Bekilli Kaymakamı Şeyma Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Belediye Başkanımız Mustafa Çoban, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Sağlık Çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Öztürk, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun Bekilli’ye hayırlı olmasını dileyerek; “ 112 Acil Sağlık Hizmetleri 24 saat kesintisiz olarak hizmet veren ilin her köşesine anında uzanarak hizmet ulaştırabilen özel bir sistemdir. Bugün Bekilli’de kamu – özel ortak yapımın sonucu ortaya çıkan sağlık tesislerimizin açılışını yapacağız. 112 Acil Sağlık İstasyonu tefrişatı hariç 436 bin TL yatırım bedeliyle Sağlık Bakanlığımız tarafından yaptırıldı. Yine Aile Sağlığı Merkezimiz de önce hayırseverlerimizin katkısıyla başlamış. Bina belli noktaya geldikten sonra yarıda kalmış. Devreye Valiliğimiz YİKOB girerek yüzde 40’ı hayırsever yüzde 60 da Valiliğimiz tarafından olmak üzere 290 bin TL yatırım bedeliyle Bekillili vatandaşların hizmetine sunuldu. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün bu yatırımların yapılmasında öncülük eden Valimize ve Milletvekillerimize ve bahçe düzenlememizi yapan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çoban da 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi’nin Bekilli’ye sağlık hizmetleri anlamında büyük güç katacağını söyleyerek hayırlı olsun dileklerini iletti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci de Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık İstasyonunun Bekilli’ye çok yakıştığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak da her zaman ilçedeki vatandaşların ihtiyaçlarına koştuklarını söyledi.
Denizli Valisi Hasan Karahan’da Bekilli’de yapılan sağlık yatırımlarının hayırlı olmasını dileyerek; “ Bugün burada güzel bir işbirliği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığımız, Hayırseverimiz ve biz Valilik olarak ortak bir çalışmayla sağlık tesislerimizi tamamladık. Allah muhtaç etmesin ama Bekillili vatandaşlarımız ihtiyaç duyduğunda sağlık tesislerimizden yararlanabilecek. En uzak köşelere vatandaşlarımıza ulaşarak sağlık hizmeti veriyoruz. Denizlimizde bu birlik beraberlik olduğu sürece inşallah daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
      Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.